Digital Days genomineerd voor ‘Computable Award 2020’

Tijdens Digital Days op vrijdag 14 en zaterdag 15 februari 2020 konden vierhonderd studenten in de Regio Foodvalley kennismaken met ICT en aan de slag gaan met innovatieve ideeën en oplossingen voor uitdagende vraagstukken. De Digital Days wordt georganiseerd door ICT Campus en haar partners, om jongeren te enthousiasmeren voor ICT én te behouden voor de regio. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om de Digital Days te nomineren in de categorie Opleiding & Training.

Drie onderdelen

Digital Days bestaat uit drie onderdelen: een Tech Day, Hackathon en Game Battle. Driehonderd vo-studenten kregen tijdens de Tech Day masterclasses om hierna in teams innovatieve oplossingen te bedenken voor de Regio Deal. De plannen werden aansluitend gepitcht voor een jury. Parallel was er een Hackathon met honderd scholieren van verschillende scholen (mbo en hbo). Zij gingen ook aan de slag met een vraagstuk dat aansloot bij de regio. Onder leiding van experts werden ze uitgedaagd om een idee concreet uit te werken naar een prototype. Digital Days werd afgesloten met een 24-uurs Game Battle waar studenten in competitieverband gameden. Bij alle onderdelen streden de studenten voor een award en andere prijzen.

Partners

Onder de vlag van ICT Campus organiseert ICT Valley elk jaar de Digital Days, samen met andere ICT Campus-convenantpartners, waaronder HSO, Hillstar, Rabobank, Christelijke Hogeschool Ede, ROCA12, Knooppunt Techniek, ICR3ate en Regio Foodvalley. InfoSupport was afgelopen jaar wederom hoofdsponsor.

Overige genomineerden

ICT Campus neemt het in de categorie Opleiding en Training op tegen AD Software Engineering (Hogeschool van Amsterdam, ROC van Amsterdam en BIT Academy), Applied Risk, CodeSkillz, Cyberworkplace en Techniek College Rotterdam, Delta-N, Jheronimus Academy of Data Science (JADS), KnowBe4, National Cyber Security Summer School (NCS3) en Proofpoint.

Stemmen

Vanaf nu kun je stemmen op de Digital Days! Help jij ons mee aan de overwinning?

De Computable Awards zijn de belangrijkste ICT-prijzen die jaarlijks worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. De uitreiking van de Awards is op 24 november.