Draag jij met jouw innovatie, kennis & data-analyses
bij aan een gezonde duurzame wereld?!

Vrijdag 1 maart 2024 start de Hackathon, dit jaar op de Wageningen Campus. Innovatievraagstukken, afkomstig van lokale bedrijven vragen om data-analyse en creatieve oplossingen. En daar ga jij in teams aan werken! Onder leiding van experts buig je je over het thema ‘Groen als oplossing voor wateroverlast en droogte’. Dit vraagstuk is afkomstig van de Koninklijke Ginkel Groep. Tijdens de Hackathon start je met het inzichtelijk maken van data, zoals voorraadbeheer, verkoopcijfers en productiekwaliteit. Jij en jouw team analyseren vervolgens deze data en bedenken samen innovatieve oplossingen en prototypes, zoals bijvoorbeeld een app of een website. Alle teams pitchen hun oplossing aan de jury. Het winnende team gaat naar huis met de Hackathon Trophy en gave andere prijzen! Ga jij de uitdaging aan?

The next step in tech!

In cross-over teams buig je, onder leiding van experts uit de praktijk, over IT-vraagstukken rondom een thema of vraagstuk. Je analyseert data en bedenkt samen met je team innovatieve oplossingen en prototypes. Deze pitch je samen met jouw team aan de jury. Het winnende team gaat naar huis met de Digital Days Hackathon Trophy en de eeuwige roem!

Het programma

De Hackathon start met de plenaire kick-off om 09.00 uur en duurt tot 16.15 uur. Allereerst worden de ondernemers voorgesteld en de vraagstukken toegelicht. Docenten en experts uit het bedrijfsleven begeleiden de groepen. De uitreiking van de Digital Days Hackathon Trophy vindt rond 15.30 uur plaats. De Hackathon is dit jaar op de Wageningen Campus.

Dus ben jij...

Studeer jij in de richting van IT, Techniek, Media, AgroFood, Bedrijfskunde aan een MBO of HBO? Of volg je een andere studie en wil je ook graag meedoen? Dat kan! Breng dan jouw skills in de praktijk tijdens de Hackathon van de Digital Days. Neem je laptop mee. Wij zorgen voor een geschikte locatie, een goede internetverbinding en een hapje en een drankje.

Bekijk de aftermovie

Programma

Ochtend

08.30 uur           Inloop en ontvangst
09.00 uur           Kick-off programma
09.30 uur           Werken in gemixte teams aan opdracht
12.30 uur           Lunch

 

Middag

13.00 uur           Uitwerken en visualiseren van de oplossing
13.30 uur           Pitchen aan opdrachtgevers en jury
14.30 uur           Juryoverleg
15.00 uur           Pitches winnende oplossingen
15.30 uur           Prijsuitreiking en feestelijke afsluiting

Deelnemende scholen