Draag jij met jouw innovatie, kennis & data-analyses
bij aan een gezonde duurzame wereld?!

Hoe zorgen we voor een gezond en duurzaam leven? Hoe halen we ons eten dichterbij? Innovatievraagstukken, afkomstig van lokale bedrijven vragen om data-analyse en creatieve oplossingen. En daar ga jij in gemixte teams op vrijdag 24 februari aan werken! Met maar liefst 130 medestudenten onder leiding van experts buig je je over het thema ‘Een duurzaam voedselsysteem’. Tijdens de Hackathon start je met het inzichtelijk maken van data, zoals voorraadbeheer, verkoopcijfers en productiekwaliteit. Jij en jouw team analyseren vervolgens deze data en bedenken samen innovatieve oplossingen en prototypes, zoals bijvoorbeeld een app of een website. Alle teams pitchen hun oplossing aan de jury. Het winnende team gaat naar huis met de Hackathon Trophy en gave andere prijzen! Ga jij de uitdaging aan?

The next step in tech!

In cross-over teams buig je, onder leiding van experts uit de praktijk, over IT-vraagstukken rondom het thema ‘Gezond Leven’. Je analyseert data en bedenkt samen met je team innovatieve oplossingen en prototypes. Deze pitch je samen met jouw team aan de jury. Het winnende team gaat naar huis met de Digital Days Hackathon Trophy en de eeuwige roem!

Het programma

De Hackathon start met de plenaire kick-off om 09.30 uur en duurt tot 18.00 uur. Allereerst worden de ondernemers voorgesteld en de vraagstukken toegelicht. Docenten en experts uit het bedrijfsleven begeleiden de groepen. De uitreiking van de Digital Days Hackathon Trophy vindt rond 17.30 uur plaats. De Hackathon is dit jaar op verschillende locaties in de regio Foodvalley.

Dus ben jij...

Studeer jij in de richting van IT, Techniek, Media, AgroFood, Bedrijfskunde aan een MBO of HBO? Of volg je een andere studie en wil je ook graag meedoen? Dat kan! Breng dan jouw skills in de praktijk tijdens de Hackathon ‘Gezond Leven’ van de Digital Days. Neem je laptop mee. Wij zorgen voor een geschikte locatie, een goede internetverbinding en een hapje en een drankje.

Bekijk de aftermovie

Programma

Ochtend

08.30 uur           Inloop en ontvangst (centrale hal)
09.00 uur           Kick-off programma Hackathon (3 verschillende plekken)
09.30 uur           Werken in gemixte teams aan opdracht
12.30 uur           Lunch in restaurant Technova College

 

Middag

13.00 uur           Teams maken presentatie
13.30 uur           Presenteren aan opdrachtgevers en jury
14.30 uur           Juryoverleg
15.00 uur           Pitches winnende oplossingen (podium centrale hal)
15.15 uur           Prijsuitreiking en feestelijke afsluiting (centrale hal)

Deelnemende scholen