Draag jij met jouw innovatie, kennis & data-analyses
bij aan een gezonde duurzame wereld?!

Hoe zorgen we er samen voor dat wij met z’n allen gezond en duurzaam leven? Hier is onder andere kennis, bewustwording en innovatie voor nodig. Innovatievraagstukken vragen om data-analyse en creatieve oplossingen. Tijdens de Hackathon gaan de studenten met vragen over korte lokale voedselketens aan de slag. Hoe halen we ons eten dichterbij? En kunnen we hiervoor vertical farming inzetten? Wil jij ook een bijdrage leveren aan zo’n innovatief vraagstuk? En deel je graag jouw kennis, visie en idealen rondom dit thema? Doe dan mee met de Hackathon ‘Een gezonde en duurzame wereld’ van de Digital Days. De Hackathon wordt gehost vanuit het Technova College. Op verschillende locaties in de Regio Foodvalley ga jij samen met andere studenten aan de slag met verschillende vraagstukken vanuit het bedrijfsleven. Ga jij deze uitdaging aan?

The next step in tech!

In cross-over teams buig je, onder leiding van experts uit de praktijk, over IT-vraagstukken rondom het thema ‘Gezond Leven’. Je analyseert data en bedenkt samen met je team innovatieve oplossingen en prototypes. Deze pitch je samen met jouw team aan de jury. Het winnende team gaat naar huis met de Digital Days Hackathon Trophy en de eeuwige roem!

Het programma

De Hackathon start met de plenaire kick-off om 09.30 uur en duurt tot 18.00 uur. Allereerst worden de ondernemers voorgesteld en de vraagstukken toegelicht. Docenten en experts uit het bedrijfsleven begeleiden de groepen. De uitreiking van de Digital Days Hackathon Trophy vindt rond 17.30 uur plaats. De Hackathon is dit jaar op verschillende locaties in de regio Foodvalley.

Dus ben jij...

Studeer jij in de richting van IT, Techniek, Media, AgroFood, Bedrijfskunde aan een MBO of HBO? Of volg je een andere studie en wil je ook graag meedoen? Dat kan! Breng dan jouw skills in de praktijk tijdens de Hackathon ‘Gezond Leven’ van de Digital Days. Neem je laptop mee. Wij zorgen voor een geschikte locatie, een goede internetverbinding en een hapje en een drankje.

Bekijk de aftermovie

Programma

Ochtend

09.00 uur      Inloop & registratie, check-in per team
09.30 uur      Plenaire kick-off
09.40 uur      Presentatie probleemstelling
10.00 uur      Start werken aan probleemstelling
12.00 uur      LunchMiddag

12.30 uur      Vervolg werken aan probleemstelling
16.00 uur      Inleveren van de oplossing
16.30 uur      Presentatie van de oplossingen aan de jury
17.00 uur      Jury gaat in beraad
17.30 uur      Uitreiking Hackathon Trophy & fotomoment

Deelnemende scholen