Winnaar Game Battle 2020 gekwalificeerd voor de Drone Champions League 2020

DCL – The Game, een drone-racesimulator voor pc / Mac & console werd in februari 2020 gelanceerd, waardoor piloten een plek konden bemachtigen voor de Draft Selection 2020. Zeven DCL-teams zouden van deze gelegenheid gebruik maken om een ​​totaal te selecteren van 21 piloten om zich bij hun respectievelijke teams aan te sluiten. Piloten hadden tussen 18 februari en 31 maart de tijd om zich te kwalificeren op het kwalificatietraject, waarbij de top 300 snelste piloten doorgingen naar de volgende ronde (200 piloten van Steam, 50 van PlayStation 4 en 50 van Xbox One). 140 van de 300 beste piloten namen deel aan een geheime Draft Race en hadden 24 uur om zichzelf te bewijzen. 

Na het bekijken van de draft qualifiers, de draft race, en door de piloten ingevulde vragenlijst, maakte de teammanagers hun keuze. Prioriteit ging naar het team dat aan het einde van het seizoen 2019 onderaan de lijst stond, en de uiteindelijke keuze zou naar de winnaar van het seizoen 2019 gaan. De gloednieuwe Drone Grand Prix 2020-piloten bestaan bij team APEX uit: Andreas Klein aka twitch.tv/andreas_fpv, Josef Hauer aka Euler en Jordy Peek aka keepydroj (keepy_fpv) 

Verrassend genoeg werd er een ruil gedaan tussen XBlades en APEX, die aanvankelijk respectievelijk bij Harry Holmes en Jordy Peek waren geland en vervolgens waren overgestapt. Dit is nog maar het begin van de wisselingen die we dit seizoen verwachten, dus blijf de Drone Grand Prix 2020 volgen voor meer spannende ontwikkelingen, die plaatsvindt op 4 virtuele locaties, 8 tracks en beschikbaar is om te streamen op videoplatforms over de hele wereld. 

Jordy Peek, de gekozen piloot van team APEX die zich gekwalificeerd heeft: Ïk heb natuurlijk een voorliefde voor games en quad vliegen. En na jaren gamen en het winnen van een aantal game battles is het voor mij extra gaaf dat ik nu mijn skills kan toepassen op zowel de pc als het fysiek echt vliegen voor een team. Zo komen gamen en echt racen samen in het racen voor een professioneel team”. 

Rineke Sloetjes, projectleider van de Digital Days, geeft aan dat het heel mooi is om te zien dat iemand vanuit zijn voorliefde en deelname aan de Game Battle uiteindelijk door kan breken in de Drone Champions League en feciliteert Jordy Peek met zijn behaalde plek in het team APEX.