Digital Days scoort wederom bij Computable Awards

Op 5 oktober zijn in de Utrechtse Jaarbeurs de jaarlijkse Computable Awards uitgereikt. Deze 17de editie van het jaarlijkse prijzengala voor de Nederlandse ict-sector stond in het teken van The Dutch Masters. Er werden verschillende Nederlandse grootheden geëerd in sport, watermanagement, kunst en housemuziek en paralellen grotrokken naar ict en digitale innovatie.

Niet altijd met elkaar eens

Alle winnaars van de Computable Awards 2022 zijn bekend. Computable publiceert alle cijfers en gemiddelde percentages achter de uitslag. De cijfers zijn opgesplitst in jurygemiddelden, publieksgemiddelden en het gemiddelde eindoordeel per genomineerde. In alle categorieën bepaalde jury en publiek elk voor de helft wie er won. Dit jaar was het in veel categorieën een ‘close call’. Waar we doorgaans meerdere winnaars zien die een eindpercentage boven de dertig procent weten te realiseren, daar zijn er dit jaar slechts vier winnaars die boven de twintig procent komen. Dat betekent dat jury en publiek het niet altijd met elkaar eens waren.

Uitslagen van de Digital Days

Er zijn dit jaar ruim 29 duizend stemmen uitgebracht in de 16 categorieën van de Computable Awards. Digital Days was genomineerd in de categorie Onderwijsproject en wist daar een gemiddelde score van 7,85% te behalen. Deze gemiddelde score is een gecombineerd percentage van jurystemmen en publiekstemmen. Digital Days scoorde dit jaar hoog bij de jury van de gerenommeerde ict awards. Digital Days kreeg van de jury een score van 10,60%. Het publiek leek dit jaar minder gecharmeerd van de Digital Days. Zij gaven het it en tech event van Midden-Nederland slechts 5,10% van de stemmen.