Digital Days weer genomineerd voor Computable Awards

Op vrijdag 12 februari 2021 startte de vijfde editie van Digital Days met een hackathon in hybride vorm en een online game battle. De Tech Day op 24 september is het sluitstuk van de Digital Days. Het tech talent-evenement wordt mede door studenten georganiseerd en is hét podium voor jongeren in de Regio Foodvalley om ze enthousiast te maken voor de legio mogelijkheden en kansen in de ict. Digital Days staat in het teken van ‘Create your future’: technologie is niet meer weg te denken én is onze toekomst. Digital Days is een initiatief van ICT Campus. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om ICT Campus te nomineren in de categorie Opleiding & Training.

Elk jaar staat een thema centraal voor de Tech Day en Hackathon, waarbij bedrijven kunnen aanhaken met een vraagstuk. Dit jaar stonden een gezonde wereld (gerelateerd aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen) en de energietransitie centraal. In de RES Foodvalley wordt gewerkt om in 2050 energieneutraal te zijn door te onderzoeken waar duurzame energie (uit zon en wind) opgewekt kan worden in de regio. Studenten van mbo-opleidingen ICT, Techniek en Informatica en hbo-studenten buigen zich tijdens de hackathon over een technisch vraagstuk van het thema. Op diverse locaties gingen vijftien teams onder leiding van experts via een live streaming dit idee uitwerken tot een prototype en pitchen aan de jury. Doelstelling van Digital Days is om jongeren te interesseren voor techniek en technologie. Dit event laat zien dat ict overal is en er met behulp van ict gewerkt kan worden aan de vragen van de toekomst.

Digital Days is een initiatief van ICT Campus en partners. In de regio Foodvalley is ICT Campus de facilitator van samenwerkingen tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs. Studenten van verschillende scholen uit de regio, zoals Christelijke Hogeschool Ede en ROC A12, organiseren het event samen met ICT Valley onder de vlag van ICT Campus. Bij alle onderdelen strijden de deelnemers voor een award en andere prijzen. Vorig jaar is Digital Days als tweede geëindigd in de categorie Opleiding & Training van de Computable Awards 2020 en was het tevens de publieksfavoriet.