Jongeren ervaren techniek van morgen tijdens Tech Day

De Tech Day, onderdeel van Digital Days is verplaatst naar vrijdag 24 september. De locatie blijft onveranderd, namelijk De Basiliek in Veenendaal. ‘’Na zorgvuldig beraad met scholen en bedrijfsleven hebben we besloten de Tech Day, die we in februari 2021 zouden houden, te verplaatsen naar het najaar. Met het verzetten van de datum hebben we de hoop dat we ons prachtige techniek-event met zo’n 250 jongeren van middelbare scholen uit de regio zoals ‘vanouds’ kunnen houden’’ aldus Rineke Sloetjes, projectmanager Digital Days. 

Tech Day 2021 

Tijdens de Tech Day zullen jongeren geënthousiasmeerd worden voor een opleiding en carrière in de IT, digitaal en techniek. Het thema van dit jaar is ‘’Gezonde wereld & Energietransitie’’. Een belangrijk thema, bovendien actueel. Middels een energiecarrousel en aansprekende masterclasses worden de jongeren ondergedompeld in de wereld van de hernieuwbare en duurzame energie. Door masterclasses krijgen de jongeren inzichten in de toe te passen IT en techniek om de energietransitie te versnellen, te verbeteren of dwarsverbanden te leggen.  

Tech Day Trophy 

Tijdens de Tech Day zijn er twee groepen. Eén groep bestaande uit leerlingen van het VMBO gaan met voorhanden zijnde middelen een concrete oplossing opleveren. De andere groep bestaande uit leerlingen van HAVO/VWO krijgen een vraagstuk welke zij met de technieken zo goed mogelijk moeten zien op te lossen. Alle leerlingen zijn verdeeld in teams. Het team dat volgens de vakjury en puntentelling het hoogst eindigt wint de Tech Day Trophy 2021. 

Technisch personeel 

Het beroeporiënterende event voor studenten van het voortgezet onderwijs uit de regio start vrijdag 24 september om 09.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Er zijn diverse bedrijven uit de regio betrokken en onderschrijven de noodzaak om jongeren al vroeg te enthousiasmeren voor de IT, digitale en technische sector. ‘’Er is ontzettend veel vraag naar medewerkers op dit vakgebied en dit neemt alsmaar toe. ICT is in steeds meer bedrijfssectoren een belangrijk onderdeel, dus ook voor hen is het van belang om meer jongeren voor deze sector te enthousiasmeren’’ aldus Gerrit Valkenburg van ICT Valley.