Game Battle verder als onderdeel van Digital Days

Een unieke IT experience en 24-uur durende LAN-party: al twee jaar op rij houdt ICT Valley de Game Battle, een game event voor jongeren in de regio Veenendaal en de Foodvalley. Na de laatste editie is er samen met hoofdsponsor Info Support en andere partners kritisch gekeken hoe het evenement volgend jaar naar een nog hoger niveau kan worden getild. Het resultaat: Digital Days, waarin onderwijs, gemeente en bedrijfsleven de handen ineenslaan met als doel middelbare scholieren te enthousiasmeren om samen het verschil te maken met nieuwe technologie.

De Digital Days bestaan uit drie onderdelen; een Tech Day, Hackathon en Game Battle. Tijdens de Tech Day worden de scholieren in masterclasses geïnspireerd door nieuwe technologieën, zoals Artificial Intelligence, Internet of Things en Augmented Reality. Vervolgens gaan ze onder begeleiding van experts uit de praktijk uiteen om deze technologieën te vertalen naar innovatieve oplossingen voor problemen in de maatschappij.

Aan het einde van de dag worden de ideeën gepitcht voor een jury bestaande uit onderwijsdirectie en directeuren uit het bedrijfsleven. De winnende oplossing wordt uiteindelijk door informaticastudenten uitgewerkt tot prototype tijdens een Hackathon. Het event wordt afgesloten met de traditionele Game Battle, waar 24-uur lang in competitieverband gegamed wordt voor de Game Battle Trophy 2019.

SAMENWERKING 

De samenwerking die bedrijfsleven, overheid en onderwijs aangaan voor Digital Days 2019 is uniek. Rineke Sloetjes, projectmanager Digital Days: ,,We werken met strategische partners die geloven in de skills en denkkracht van een nieuwe generatie scholieren. Omdat de samenwerking langdurig is, kijken we ieder jaar goed hoe we het evenement nog beter laten aansluiten bij de belevingswereld en kennisbehoeften van scholieren. Door onze krachten te bundelen zijn we in staat hen optimaal te inspireren en faciliteren om nieuwe technologie in te zetten om relevante problemen te tackelen.”

Omdat het evenement dit jaar nog meer is gericht op technologische kennis en de toepassing daarvan in de praktijk, kan het onderdeel Tech Day worden meegenomen in het studieprogramma van VO-scholen. Ook krijgen scholieren door het evenement een goed beeld van de mogelijkheden van technologie en wat werken in de IT inhoudt. Sloetjes: ,,Het zou mooi zijn als dit hen kan helpen bij het maken van een weloverwogen studiekeuze.”

INFORMATIE 

De Digital Days vinden plaats op vrijdag 8 februari en zaterdag 9 februari 2019 in De Basiliek in Veenendaal. Eigenaar, inspirator en organisator van de Digital Days is Stichting ICT Valley, in nauwe samenwerking met ICT Campus. Info Support is wederom de hoofdsponsor van het event. Scholen en bedrijven die een rol willen spelen tijdens het event kunnen zich aanmelden via info@digital-days.nl. 

Bron: www.veenendaalsekrant.nl