De techniek van morgen tijdens de Tech Day in Veenendaal

Artifical Intelligence, Internet of Things, Augmented Reality en Blockchain. Tijdens de Tech Day van Digital Days 2019 in Veenendaal komt het allemaal voorbij.

De organisatie van de Tech Day maakt zich op voor het eerste event gericht op het enthousiasmeren van jongeren voor een opleiding en carrière in de IT, en de wereld van digitaal en techniek Veenendaal. Er wordt intensief samengewerkt met middelbare scholen en bedrijfsleven om de jongeren de veelzijdigheid van techniek te laten ervaren. ”Het wordt een beroeps oriënterend event voor alle jongeren uit de regio die op enige manier iets met techniek, digitaal en IT hebben”, aldus Rineke Sloetjes, projectmanager Digital Days. De Tech Day maakt deel uit van de Digital Days waar ook de Hackathon en de Info Support Game Battle onderdelen van zijn. Het event vindt plaats op vrijdag 8 februari vanaf 09.00 uur in De Basiliek in Veenendaal.

Bijgepraat

Via masterclasses over de actuele onderwerpen worden jongeren uit de regio Veenendaal, Rhenen, Wageningen en Ede helemaal bijgepraat over alle hot topics en ontwikkelingen in de wereld van IT, Techniek en Digitaal. Ervaren ze hoe intelligentie verder gaat dan ons brein en wordt ingezet bij de ontwikkeling van de meest intelligente computers en robots. Na al deze ontdekkingen zijn de jongeren klaar om aan de slag te gaan. Zij gaan de ultieme challenge aan en bedenken de beste oplossing voor technische vraagstukken uit de praktijk. Het creatieve brein wordt op de proef gesteld om innovatieve oplossingen voor bestaande problemen uit het maatschappelijk leven op te lossen.

Samen met experts

Samen met experts uit het werkveld wordt het creatieve idee vertaald naar mindblowing concepten. Aan het eind van de dag worden de oplossingen gepitched aan de Dragons’ Den Jury Foodvalley. Het winnende concept wordt uitgewerkt tot een werkelijk prototype tijdens de daaropvolgende Hackathon! Meer informatie? Kijk dan op www.digital-days.nl.

De Digital Days vinden plaats op vrijdag 8 februari en zaterdag 9 februari in De Basiliek in Veenendaal. Scholen en bedrijven die een rol willen spelen tijdens het event kunnen zich aanmelden via info@digital-days.nl.

Bron: www.rijnpost.nl.