Grootste editie Digital Days in 7-jarig bestaan

Ruim vijfhonderd leerlingen uit de Regio Foodvalley kwamen op 10 en 11 februari 2023 bijeen voor de Digital Days in De Basiliek in Veenendaal. Met het centrale thema ‘Food & Tech’ gingen scholieren van het voortgezet onderwijs (vmbo, havo en vwo) aan de slag met diverse vraagstukken en volgden zij workshops in carrouselvorm. Ook werd er door game-enthousiastelingen vierentwintig uur in groepsverband gegamed. De Digital Days wordt georganiseerd om jongeren te enthousiasmeren voor een opleiding en carrière in IT en techniek.

Vijfhonderd deelnemers aan Tech Day

De start van het tweedaags evenement startte vrijdagochtend met de techday. De leerlingen werden de dag door geloodst door onze enthousiaste presentatoren Klaas van Kruistum en Jelle Drijver. De vmbo scholieren doorliepen een divers carrouselprogramma; van een virtual reality experience en programmeren tot het bouwen van een elektromotortje en nog veel meer.

Bjorn Verberk van TechTron gaf een presentatie en ging in op de concrete toepassingen van digitale technieken in de Foodindustrie. Hij gaf hierbij voorbeelden van een rijstwafelproducent in Veenendaal. Ook Rens van der Vorst, zelfbenoemd ‘techfilosoof’, gaf een presentatie over hoe om te gaan met alle digitale ontwikkelingen en ethiek.

De havo en vwo scholieren zijn aan de slag gegaan met het oplossen van een casus van Moba B.V. Dit resulteerde in fantastische, technologische en creatieve oplossingen. De vakkundige jury bestond uit Lammert Vinke, Manish Dixit, Rens Vlaar en Jan Kleijbergen. Het winnende team ontving van de jury de Tech Day Trophy 2023 en een mooie prijs van The Maxx Veenendaal.

Vierentwintig uur gamen voor mooie prijzen

’s Middags startte de vierentwintig uur durende Game Battle, hier heeft ProjectLan de technische infrastructuur voor aangelegd o.a. het gigabit netwerk, WAN connectiviteit & optimalisatie en videostreaming. De Game Battle eindigde met een spannende Mario Kart Live finale. De Game Battle en diverse competities werden van commentaar voorzien door presentator Sjors Noordsij. De winnaar van de Game Battle is Eward van Engelenburg. Hij was de beste gamer en ging naar huis met de Game Battle Trophy en een curved monitor t.w.v. €199,-.

Met dank aan alle sponsoren

De hoofdsponsor van het beroepsoriënterende techniekevenement is Info Support. Info Support is specialist in het ontwikkelen van hoogwaardige softwareoplossingen en leidend op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), Cloud architectuur, Managed Services en IT-trainingen. Daarnaast wordt de Digital Days ondersteund door diverse andere partners zoals: HSO, S for Software, One4marketing, Technova, CHE, Gemeente Veenendaal, ICT Campus, ICT Valley, Regio Foodvalley, Aeres, Het Streek College, CLV, Het Perron, Ichthus College en Rembrandt College.