Ruim 80 studenten strijden voor Hackathon Trophy

Maar liefst 80 studenten staan te trappelen om vrijdag 24 februari tijdens de Hackathon met IT-vraagstukken vanuit het bedrijfsleven aan de slag te gaan. Thema dit jaar is: ‘Een duurzaam voedselsysteem’. De studenten gaan in 13 gemixte teams met IT-vraagstukken van De Pantry, Kaas Baas en Mprise Agriware aan de slag. De studenten analyseren data en bedenken samen innovatieve oplossingen. Elk team pitcht hun oplossing aan de jury. Het winnende team gaat naar huis met de Digital Days Hackathon Trophy 2023.

Opdrachtgevers zijn enthousiast over het initiatief. Lukas Lagerweij, oprichter van De Pantry: “Ik vind het ontzettend mooi dat studenten worden betrokken bij concrete vraagstukken uit het bedrijfsleven, dit zijn de momenten dat ze écht gaan toepassen wat ze geleerd hebben.” Cor Verdouw, Innovation Manager bij Mprise Agriware: “Een goede verbinding met het onderwijs vinden wij belangrijk. We kijken uit naar de oplossingen van de studenten, ideeën die ons én onze klanten inspireren.

Dick Hoogstrate, docent op het Technova College en begeleider DigiLab Regio Foodvalley: “De Hackathon is een prachtige aanvulling op het onderwijs. Het is een mooie kans voor de deelnemers, om samen met andere studenten van verschillende onderwijsinstellingen, aan opdrachten vanuit het bedrijfsleven te werken.”

Digital Days, met als founding partner ICT Valley, is hét IT & New tech event voor jongeren in de Regio Foodvalley. Het event bestaat uit drie onderdelen; Tech Day, Hackathon en Game Battle. Info Support is hoofdsponsor van dit event. Voor de Hackathon bracht het DigiLab Regio Foodvalley verschillende partijen met elkaar in verbinding en ontwikkelden ze samen met de opdrachtgevers mooie opdrachten voor de deelnemende studenten. De organisatie van de Hackathon ligt in handen van Knooppunt Techniek en ICT Campus – Foodvalley is partner van dit initiatief.