Hackathon en Game Battle: twee techwerelden komen samen

Studenten hosten online evenementen

Tijdens de vijfde editie en tevens jubileumeditie van Digital Days is het Technova College in Ede op 12 februari hét kloppende hart van twee techwerelden. De studio in deze school is het podium vanuit waar zowel de Hackathon als de Game Battle gehost worden. De studenten van het Technova College en Christelijke Hogeschool Ede (CHE) werken keihard aan het realiseren van de online evenementen. Digital Days ziet er anders uit dan in andere jaren en het is juist nu heel belangrijk om jongeren in de Regio Foodvalley voor ICT te enthousiasmeren met het evenement. Doordat het nu online kan plaatsvinden, hebben de studenten echt iets om naar uit te kijken. Het tech talent-evenement heeft het thema ‘Create your future’: technologie is niet meer weg te denken én is onze toekomst.

Hackathon
Hoe gaaf is het om met concrete vraagstukken uit de regio aan de slag te gaan en een idee uit te werken tot een prototype? Studenten van de ICT-opleidingen van het Technova College en de CHE buigen zich tijdens de Hackathon over een technisch vraagstuk van het thema gezonde wereld & energietransitie. Onder leiding van experts gaan 15 studententeams vanaf 9.30 uur online aan de slag met een vraagstuk om vervolgens hun idee te pitchen aan de jury.

De studententeams van Podium en Event Techniek (PET) en Beeld en Geluid van het Technova Collega faciliteren perfect licht, geluid en techniek vanuit de studio. Docent Lucas van der Linden en voormalig PET-student: “Al jaren verzorgen we het licht en geluid in de Basiliek tijdens de Digital Days. Dit jaar organiseren we het evenement in een ander format vanuit onze school, maar dit maakt het niet minder leuk en leerzaam voor de studenten. We gaan er een tof evenement van maken!” In samenwerking met De Media Hub van de CHE wordt onder leiding van docent Wouter van Grootheest de verslaglegging en de streaming van de Hackathon gerealiseerd.Het winnende team gaat naar huis met de Digital Days Hackathon Trophy 2021.

Bootcamp ICT-Campus
Van 24 tot en met 26 maart organiseert ICT-Campus samen met studenten, docenten en ondernemers uit de regio de Bootcamp ICT-Campus 2021. Tijdens dit evenement gaan studenten verder bouwen aan de resultaten van de Hackathon.

10 uur gamen
Dit jaar gaan gamefanaten tijdens de Game Battle op 12 februari vanuit huis in competitieverband gamen. De gamecompetitie wordt vanuit de studio van het Technova College via een livestream gehost door technici van Stichting Project:LAN. De Game Battle wordt ‘s middags om 16.00 uur afgetrapt door de presentator en de game captain. Tussendoor wordt er verschillende keren een quiz georganiseerd en zijn er challenges waarin deelnemers kunnen gamen tegen Jordy Peek, de winnaar van de vorige twee edities. De deelnemers krijgen vooraf een surprisebox toegestuurd met bites, drinks en een gadget. Tijdens de Game Battle strijden ze voor de Game Battle Trophy 2021 en andere toffe prijzen.

Deelnemen aan de Game Battle? Meld je aan via onze website (button rechts bovenin)!