Jordy Peek winnaar Game Battle 2019: “gaaf event met relaxte sfeer”

De Digital Days op 14 en 15 februari met het thema Shape your digital future kent drie onderdelen: als aftrap een Tech Day met parallel een Hackathon en als afsluiting de 24-uurs Game Battle om 16.00 uur die tot zaterdag 15 februari duurt. Jordy Peek uit Veenendaal won vorig jaar de Game Battle. Hij studeert ICT aan de Hogeschool Utrecht en zit in het eerste jaar van zijn opleiding.

Gameskills

Het concept van een LAN-party spreekt Jordy aan. Een LAN-party is een bijeenkomst van computerliefhebbers die in hun vrije tijd hun computers op een Local Area Network (LAN) aansluiten en de computers met elkaar verbindt. Met twee of meer personen worden computerspellen gespeeld. Hij vertelt: “Ik ben een grote fan van gamen in competitieverband. Toen ik nog op de middelbare school zat (CLV) deed ik twee keer per jaar mee aan de LAN-party op school, dus ik ben eigenlijk een beetje LAN-verslaafd. Ik heb meegedaan aan de eerste editie van de Game Battle van Digital Days en dat beviel heel erg goed, dus besloot ik twee jaar daarna weer mee te doen.”

De sfeer bij de Game Battle vindt Jordy het leukst: “Iedereen is geïnteresseerd in wat een ander aan het doen is. Of het nu gaat over games of over de PC die je op jouw tafel hebt staan: er zijn altijd raakvlakken die je hebt met de andere deelnemers.”

Uitdaging

De Game Battle van 2019 bestond uit verschillende kleine competities. Trackmania, Rainbow six siege, League of legends, Minecraft en Rocket League. Alle winnaars daarvan kregen de kans om op het podium te stralen in de eindbattle die bestond uit een quiz met vragen over de games van de competities en algemene vragen over games. Jordy: “Ik had in de voorronde gewonnen met Trackmania en bijna bij Rainbow six siege. Bij de eindbattle was het spannend. Er was namelijk een afvalsysteem, waarbij er steeds deelnemers wegvielen. Op het laatste moment behaalde ik de top 5 van de 12. Vanaf dat moment was het een zenuwslopende strijd en bij de allerlaatste vraag wist ik gelijk het antwoord. Daarmee had ik de meeste punten behaald en de quiz gewonnen.”

Met de overwinning van vorig jaar heeft Jordy een racing stoel en een trofee gewonnen. Dit jaar is hij weer van de partij: “Of ik dit jaar weer met een prijs terug zal komen is de vraag maar the battle is on!”

Nieuwe wereld

Jordy vindt het gaaf dat er een Tech-event als de Digital Days in zijn regio is. Er zijn veel mensen die wel in het bezit zijn van elektronische apparaten enzovoorts, maar er zijn er maar weinig die echt weten wat er omgaat in die apparaten en de mogelijkheden die je ermee hebt. ”Ik denk zeker dat Digital Days invloed heeft op de interesses van jongeren. Er gaat namelijk een hele nieuwe wereld van kennis en mogelijkheden voor ze open.”

Game Battle 14 februari

De Digital Days wordt afgesloten met de Game Battle op 14 februari vanaf 16.00 uur. Studenten gaan 24 uur lang in competitieverband gamen om kans te maken op de Game Battle Trophy 2020 en toffe prijzen. Gedurende de Battle worden diverse compo’s gespeeld. Voor eten, drinken en een slaapplek als de studenten vermoeid raken wordt gezorgd. Op zaterdagochtend is er een ‘wake-up call’ act en een game-kennis quiz. De prijsuitreiking vindt plaats om 14.00 uur en de Battle eindigt om 16.00 uur.

Aanmelden voor de Game Battle? Schrijf je in via de website. Denk aan het meenemen van slaapspullen en een laptop, pc en/of Playstation.