Info Support trotse hoofdsponsor Digital Days

De Digital Days op 14 en 15 februari in de Basiliek in Veenendaal, hét Tech-event voor scholieren in de Regio Foodvalley om kennis te maken met de uitdagende ICT-mogelijkheden, kent vele trouwe partners uit het bedrijfsleven. Info Support is vanaf de eerste editie als hoofdsponsor betrokken bij de Digital Days. Als specialist in maatwerk software, data & artificial intelligence en IT-trainingen heeft Info Support al veel betekend voor het event.

Actieve bijdrage

Info Support spant zich in om er ook dit jaar weer een geslaagd event van te maken. Dat zie je terug in het actief meedenken over vorm en inhoud (doorontwikkeling van het concept, van Game Battle tot Digital Days) en de inhoudelijke bijdrage tijdens het event. Info Support wil actief meebouwen aan de ontwikkeling van dé ICT-regio van Nederland. Hoe doe je dat? Door onder meer verschillende partijen en disciplines samen te brengen en betekenisvolle dingen te doen. In dit geval zie je dat scholieren in samenwerking met gemeente(n) en bedrijfsleven tot baanbrekende ideeën komen om met cutting edge technologie impact te maken op de wereld om ons heen. Super tof natuurlijk!

Jonge talenten proeven aan ICT

Info Support vindt het belangrijkste dat scholieren kiezen voor een opleiding of baan die bij ze past. Via Digital Days kunnen ze proeven aan ICT en worden ze geïnspireerd door professionals uit de praktijk. Vervolgens moeten ze op termijn zelf de inschatting maken of dat iets is wat bij ze past en waar ze gelukkig van worden.

Vorig jaar zijn er tijdens Digital Days veel mooie ideeën ontstaan volgens Info Support. Hidde Mudde, Marketing- en communicatieadviseur van Info Support vindt dat alle partijen nu een stap verder moeten gaan. Hij vertelt: “De overheid en het bedrijfsleven moeten durven voortbouwen op de vernieuwende concepten die de scholieren bedenken. Tegelijkertijd mogen scholieren ook het lef tonen om bedrijven hierop te challengen. Er is dan veel mogelijk. Kijk bijvoorbeeld naar een Boyan Slat die ook op jonge leeftijd ergens voor durfde te staan. Ik zou het mooi vinden om zo’n houding ook tijdens Digital Days te mogen aanschouwen.”

Hoge ambities

Over de toekomst van ICT’ers in de regio is Mudde helder: “De regio zet vol in op ICT en de ambities zijn groot. Niet alleen bij de gemeente, maar ook bij ons. Als we elkaar vanuit onderwijs, overheid en bedrijfsleven blijven vinden komt dat de aantrekkingskracht alleen maar ten goede. We moeten met iedereen het potentieel nog beter benutten. Dan is hier een heel mooie toekomst weggelegd voor ICT-Nederland.”