‘Shape your digital future’ tijdens 4e Digital Days

Scholieren in de Regio Foodvalley aan de slag met uitdagende vraagstukken

Veenendaal, 17 december 2019 – Op vrijdag 14 februari 2020 zijn de Digital Days om zo’n 400 studenten in de Regio Foodvalley kennis te laten maken met ICT, door aan de slag te gaan met innovatieve ideeën en oplossingen voor uitdagende vraagstukken. Het tweedaagse evenement dat voor en mede door studenten wordt georganiseerd in De Basiliek in Veenendaal heeft het thema Shape your digital future en kent drie onderdelen: als aftrap een Tech Day met parallel een Hackathon en als afsluiting de 24-uurs Game Battle om 16.00 uur die tot zaterdag 15 februari duurt.

Het evenement wordt georganiseerd door ICT Campus en haar partners. ICT Campus is de facilitator van samenwerkingen tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs in de Regio Foodvalley. Tijdens deze 5e editie van Digital Days gaan ongeveer 300 vo-studenten en 100 mbo’ers en hbo‘ers aan de slag met nieuwe technologieën.

ICT’ers behouden in de regio

De Regio Foodvalley heeft behoefte aan creatieve en toekomstbestendige professionals die de uitdagingen op ICT-gebied verstaan. Gerrit Valkenburg, secretaris van ICT Valley, belangenbehartiger van ICT-bedrijven in de regio en ICT Campus-partner: “Met de Digital Days willen we toekomstige ICT’ers in de regio behouden voor de vele ICT-bedrijven die onze regio rijk is. Naast dat we met ICT Campus werken aan hoogwaardige IT-opleidingen in de regio, is het goed laten aansluiten van mbo- en hbo-opleidingen op het bedrijfsleven een belangrijk speerpunt. Door dit evenement hopen we vele studenten enthousiast te maken voor de veelzijdige en uitdagende mogelijkheden die ICT kent én die de bedrijven in de regio bieden.“

Tech Day

De Digital Days begint met de Tech Day vanaf 8.30 uur. Vo-studenten krijgen masterclasses over actuele technologieën: Kunstmatige Intelligentie, Robotica, Internet of Things en Augmented Reality. Na de opgedane kennis gaan ze in teams aan de slag om innovatieve oplossingen te bedenken voor technische vraagstukken. Dit jaar ligt de nadruk op de Regio Deal, die een regionale aanpak voorstelt om de overgang naar een duurzaam en gezond voedselsysteem te versnellen. Vervolgens worden de ideeën gepitcht voor een jury bestaande uit vertegenwoordigers van het onderwijs, het bedrijfsleven en overheid.  Er wordt door de teams gestreden om het behalen van de Tech Day Award 2020.

Hackathon

Scholieren ICT, Techniek en Informatica van de mbo-opleidingen Technova College, Rijn IJssel College en de hbo-leerlingen van Christelijke Hogeschool Ede (CHE), Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en Hogeschool Utrecht (HU) buigen zich ook over een relevant vraagstuk dat aansluit bij de regio. Een hackathon gaat verder dan een brainstorm, want in verschillende groepen gaan studenten onder leiding van experts nadenken hoe een idee concreet uitgewerkt kan worden tot een prototype. Dit zorgt voor creatieve en innovatieve ideeën en resulteert bijvoorbeeld in een website of mobiele app. De Hackathon eindigt om 21.30 uur na de prijsuitreiking van de Hackathon Award 2020.

Game-skills

Het event wordt afgesloten met de Game Battle op 14 februari vanaf 16.00 uur, waar de studenten 24 uur lang in competitieverband gamen om kans te maken op de Game Battle Trophy 2020 en andere prijzen. Voor eten, drinken en een slaapplek als de studenten vermoeid raken wordt gezorgd. Op zaterdagochtend is er een ‘wake-up call’ act en een game-kennis quiz. De prijsuitreiking vindt plaats om 14.00 uur.