Partners van Digital Days Veenendaal bekend

De partners voor de Digital Days 2019 in Veenendaal zijn bekend: hoofdsponsor Info Support, CHE Ede en ROC A12, Knooppunt Techniek, HSO, Hillstar, One4marketing, Rabobank Gelderse Vallei en Valkencompany en Gemeente Veenendaal, ICT Campus en ICT Valley. Zij slaan de handen ineen met als doel middelbare scholieren te enthousiasmeren om samen het verschil te maken met nieuwe technologie.

Hidde Mudde, Marketing & Communicatie Adviseur Info Support “Het unieke aan het concept vind ik de brug die geslagen wordt tussen bedrijfsleven, politiek en het onderwijs. Ik geloof dat de denkkracht van een nieuwe generatie scholieren, gekoppeld aan de expertise en begeleiding uit de praktijk, kan leiden tot relevante innovaties. Ik ga ervan uit dat we de scholieren op 8 februari kunnen inspireren met onze nieuwe technologieën, maar ook dat we hen gewoon een heel toffe dag kunnen bieden”.

Mooie basis

Rineke Sloetjes, projectleider van Digital Days geeft aan: “Elk jaar zitten we als organisatie en partners bij elkaar en zetten een plan uit voor een succesvol event. We praten met de doelgroep en de partners en komen dan gezamenlijk tot een leuk, leerzaam en “”cool” event voor de studenten. Alles met als doel om jongeren enthousiast te maken voor een techniek, IT en digitaal vak”. En vervolgt: “Tenslotte bevinden wij ons in een regio die een mooie basis heeft om carrière te maken in deze branche, met mooie bedrijven en een sterk publiek private samenwerking”.

Het event zelf

Tijdens de Tech Day, onderdeel van de Digital Days, worden de scholieren van het voortgezet onderwijs in masterclasses geïnspireerd door nieuwe technologieën, zoals Artificial Intelligence, Internet of Things en Augmented Reality. Vervolgens gaan ze onder begeleiding van experts uit de praktijk uiteen om deze technologieën te vertalen naar innovatieve oplossingen voor een probleemstelling. De oplossingen worden gepitcht voor een jury. De winnende oplossing wordt verder uitgewerkt tot een prototype tijdens een Hackathon. En het event wordt afgesloten met de traditionele Game Battle, waar 24-uur lang in competitieverband gegamed wordt voor de Game Battle Trophy 2019.

Studieprogramma

Omdat Digital Days nog meer is gericht op technologische kennis en de toepassing daarvan in de praktijk wordt de Tech Day meegenomen in het studieprogramma van VO-scholen. Scholieren krijgen door het event een goed beeld van de mogelijkheden van technologie en wat werken in de IT en digitale branche in houdt. Rineke Sloetjes, projectleider van het event: “Het past in deze tijd, maar zeker ook bij onze regio, om de studenten goed te informeren over de ultieme mogelijkheden die een studiekeuze op het vlak van IT, digitaal en techniek hun biedt”.

Inschrijving geopend

De aanmelding voor de Tech Day loopt al: de docenten van de V.O.-scholen melden de klassen aan. Om op deze wijze gezamenlijk en projectmatig met de technische onderwerpen aan de slag te gaan.

De inschrijving voor de Info Support Game Battle start deze week, aanmelden kan via digital-days.nl
Tijdens de Info Support Game Battle, onderdeel van de Digital Days, wordt 24-uur lang in competitieverband gegamed voor de Game Battle Trophy 2019. Bij deze trofee horen natuurlijk ook dito prijzen. De eerste prijs, naast de eeuwige roem en de Game Battle Trophy 2019 ontvangt de winnaar een Play Seat. De tweede en derde plaats ontvangen respectievelijk entreekaartjes voor Bright Day 2019.
Deelnemers van de Info Support Game Battle van vorig jaar worden via mailingen en acties geïnformeerd.

Aanmelden

De Digital Days vinden plaats op vrijdag 8 februari en zaterdag 9 februari in De Basiliek in Veenendaal. Eigenaar, inspirator en organisator van de Digital Days is Stichting ICT Valley, in nauwe samenwerking met ICT Campus. Info Support is wederom de hoofdsponsor van het event. Scholen en bedrijven die een rol willen spelen tijdens het event kunnen zich aanmelden via info@digital-days.nl.

Bron: www.rijnpost.nl.