Tech Day 2022 in thema ‘Energietransitie & Food’

Een van de onderdelen van de Digital Days, de Tech Day, waarbij grote aantallen studenten van diverse middelbare scholen uit de regio bijeenkomen wordt gehouden op maandag 13 juni 2022. De locatie voor de Tech Day is De Basiliek in Veenendaal. Het event dat doorgaans gezamenlijk met de andere onderdelen van Digital Days (Hackathon en Game Battle) gehouden wordt, was in verband met de coronamaatregelen verplaatst naar de zomerperiode. De organisatie heeft er vertrouwen in de Digital Days volgend jaar als ‘vanouds’ en groots te organiseren met een ruim 30-uur durend techniekprogramma.

Energietransitie & Food

Het centrale thema voor de editie 2022 van de Tech Day is ‘Energietransitie & Food’. Dit thema sluit mooi aan bij waar we ons in de Regio Foodvalley hard voor maken. Bovendien is energietransitie een zeer actueel thema dat ook bij de jongeren speelt. ‘’We hebben dit jaar in afstemming met leraren van de middelbare scholen een carrouselprogramma ontwikkeld.’’ vertelt projectmanager Rineke Sloetjes. ‘’Op deze manier doorlopen de leerlingen allerlei aansprekende opdrachten en werken ze aan tastbare oplossingen. Aan het eind van de dag wordt door het spelen van de energiequiz bepaald wie de Tech Day Trophy 2022 mee naar huis mag nemen.’’

Doelstelling

We werken dit jaar met kennisexperts van onze partners Info Support en HSO.  Zij zullen in vraaggesprek gaan met de presentator en op aansprekende wijze vertellen over hun expertise en rol binnen de energietransitie of de voorhanden zijnde technieken waar zij en/of hun organisatie een beroep op doen. Het event voor studenten van het voortgezet onderwijs uit de regio duurt tot 13.00 uur. ‘’Naast de hoofdsponsor zijn er diverse bedrijven uit de regio bij betrokken en benadrukken allen de noodzaak om jongeren al vroeg te enthousiasmeren voor een carrière in de IT, digitale en technische sector.’’ Aldus voorzitter van ICT Valley Gerrit Valkenburg.

Sponsoren

De hoofdsponsor van het beroepsoriënterende techniekevenement in Info Support. Info Support is specialist in het ontwikkelen van hoogwaardige softwareoplossingen en leidend op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), Cloud architectuur, Managed Services en IT-trainingen. Daarnaast wordt de Digital Days ondersteund door diverse andere partners zoals: Icr3ate, Knooppunt Techniek, Regio Foodvalley, SforSoftware, One4marketing, ICT Campus, Gemeente Veenendaal, Rabobank Vallei & Rijn, CHE,  Technova en Aeres en de V.O. scholen uit de regio.